ZMLK De Meidoornschool

Nieuwsbrief oktober 2017

Inspectiebezoek

Dinsdag 26 september jongstleden heeft de school bezoek gehad van twee inspecteurs van de onderwijsinspectie. Naast het voeren van gesprekken met de directie, de Commissie van Begeleiding, het zorgteam en de stage coördinator en zijn er door de inspecteurs klassenbezoeken afgelegd en zijn ze op locaties geweest waar groepen leerlingen stage lopen. Naast enige aanbevelingen hebben we te horen gekregen dat we aan alle eisen voldoen en dat we trots mogen zijn op datgene wat me met onze leerlingen bereiken. Zowel op cognitief gebied als met het zoeken en vinden van de  juiste werkplekken voor onze leerlingen, bereiken we prachtige resultaten. Al met al waren we dik tevreden met deze feedback en ging het voltallige team, net als alle andere werkdagen, met een brede glimlach aan het eind van de dag naar huis.

Even voorstellen nieuwe schoolcommissieleden:

Hallo,

Mijn naam is Gerard Scholtens, ben getrouwd met Miranda en ben de vader van Noa uit SO 2 ……….. tegenwoordig groep Geel. Ik ben werkzaam bij Collé Rental & Sales als commercieel medewerker verhuur & verkoop van grote bouwmachines, wat een leuke maar hectische en drukke baan is.

Mag in mijn vrije tijd, graag met mijn beide dames leuke dingen doen. Soms een beetje mountainbiken en lekker languit op de bank filmpje kijken hoort er ook bij.

Ik zit al een aantal jaren in de schoolcommissie van de Meidoornschool, wat ik met veel plezier doe. Dit termijn hebben ze mij de voorzittershamer gegeven. We zullen als schoolcommissie met z’n allen de schouders er onder zetten.

Met vriendelijke groeten,

Gerard Scholtens

Hallo lezers van de nieuwsbrief!

Mijn naam is Anja Strockmeijer en ik ben als nieuw lid gestart in de schoolcommissie van de meidoornschool. Sinds een jaar ben ik als pleegouder betrokken op de meidoornschool omdat Nikita toen voor het eerst naar de meidoornschool ging. Nikita zit in groep rood (SO1). 

Ik ben getrouwd met Jan Aike, we hebben 4 eigen kinderen en 2 pleegkinderen. In mijn vrije tijd lees ik een goed boek of ga ik een uurtje wandelen.

Groetjes Anja

.Diplomering

Donderdag 28 september jongstleden mochten juf Marjan, meester Jasper en juf Sabine hun diploma in ontvangst nemen. Alle drie collega’s hebben na twee jaar flink aan de studie te zijn geweest hun master EN behaald. Nogmaals van harte gefeliciteerd met het behalen van dit prachtige resultaat!

Stakingsdag 5 oktober 2017

Graag herinneren we u eraan dat donderdag 5 oktober 2017 de school dicht is vanwege de landelijke stakingsdag in het primair onderwijs. Alle leerlingen zijn die dag vrij. U heeft hierover inmiddels een aparte brief ontvangen.

Kinderboekenweek

Woensdag 4 oktober begint de Kinderboekenweek. Het thema is: ‘Gruwelijk eng’. Binnen de Meidoornschool beperken we dit thema enigszins en houden we het bij ‘eng’. 

Tijdens de Kinderboekenweek zullen er diverse activiteiten rondom dit thema worden georganiseerd. U zult er vast en zeker over lezen en horen.

Herfstvakantie

Van 23 oktober tot en met 27 oktober hebben we herfstvakantie. Maandag 30 oktober gaan we weer van start. Alvast een fijne vakantie gewenst

Bijbelvertelrooster

02 oktober: De verloren zoon

09 oktober: De barmhartige Samaritaan

16 oktober: De zaaier

Weggeefwinkel

De weggeefwinkel is inmiddels weer geopend. Alle zomerkleding heeft plaatsgemaakt voor de najaars- en wintercollectie. Nu al kunnen we zeggen dat het een groot succes is. Het is fantatisch om te zien hoe leerlingen aan het shoppen zijn om vervolgens als tevreden klanten (leerlingen) de winkel weer uit te gaan. We ontvangen daarnaast veel leuke reacties van ouders en leerlingen op  de weggeefwinkel in de school. Dat doet ons deugd!

 

 

 

 

 

 

Recent nieuws

2
nov

Fotoalbums

Er staan nieuwe fotoalbums online van SO Geel!

Lees meer »

20
okt

Nieuwsbrief november 2017

Nieuwsbrief november 2017 online

Lees meer »

» Meer nieuws