ZMLK De Meidoornschool

Nieuwsbrief mei

 

Koningsspelen

Op een zonovergoten vrijdag 20 april werden de Koningsspelen gehouden. In, buiten en binnen de school was het één en al gezelligheid, vrolijkheid én heerlijkheid…..

Vrijdagsmorgens opende  juf Trea op het plein de dag met het Koningslied 2018 ‘Fitlala”  van Kinderen voor Kinderen. Daarna konden de leerlingen in het SO genieten van het Koningsontbijt. Met de opgedane energie kon er ’s morgens en ’s middags naar hartenlust deelgenomen worden aan het spelletjescircuit op het plein. Voor iedereen was er tussen de middag een heerlijk bruin bolletje met een kroket of twee…... 

Schoolcommissielid dhr. Jan Kruit wist een week voor de Koningsspelen hiervoor twee sponsoren te vinden. De 200 bolletjes werden geschonken door de fa. Borgesius en de (glutenvrije-) en rundvleeskroketten door snackbar ‘het Gemaaltje’. Namens team en leerlingen een hartelijk dank hiervoor, het heeft ons allen meer dan goed gesmaakt!

        Nieuw meubilair

Donderdag 19 april en vrijdag 20 april was het een komen en gaan van tafels en stoeltjes, van vrachtwagens en stoere sterke mannen die hulp kregen van stoere sterke VSO leerlingen.

Het oude meubilair ging de school uit en het nieuwe meubilair moest de school weer in. Kortom er was hectiek en dus waren het onrustige dagen voor team en  leerlingen, ook omdat het samenviel met de Koningsspelen. Desondanks heeft iedereen zijn uiterste best gedaan om in de hectiek er  het beste van te maken en dat is meer dan gelukt!

Kom gerust even voor- of na schooltijd de school binnen om het nieuwe meubilair te bewonderen.

Vrije dagen en vakantie

 

Van vrijdag 27 april 2018 tot en met vrijdag 11 mei 2018 hebben we meivakantie.

De pinkstervakantie is voor de leerlingen van 21 mei 2018 tot en met 23 mei 2018.

Alle leerlingen zijn die dagen vrij van school en stage.

We wensen iedereen een hele fijne en hopelijk zonnige vakantie toe!

Dodenherdenking

SO Blauw en VSO 4 zullen woensdag 25 april aanstaande rouwboeketten bezorgen bij twee monumenten in de gemeente Stadskanaal. Ze worden neergelegd bij het 'Joods Monument' en het 'Generaal Maczek Monument'. Beide monumenten zijn geadopteerd voor het schooljaar 2017-2018 door de Meidoornschool. Het Nationaal Comité ‘4en5mei’ is de organisatie die adoptie van oorlogsmonumenten mogelijk maakt. Het Nationaal Comité ‘4en5mei’ heeft als taak richting, inhoud en vorm te geven aan herdenken en vieren en het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog.

Als school hebben we dezelfde taak en daarom hebben we, naast de lessen over de Tweede Wereldoorlog in de klas, de monumenten geadopteerd.

Het 'Joods oorlogsmonument' in Stadskanaal is opgericht ter nagedachtenis aan de 136 Joodse medeburgers die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de bezetter op transport zijn gesteld naar de vernietigingskampen en niet zijn teruggekeerd. Het ‘Generaal Maczek Monument’ herinnert de inwoners van Stadskanaal aan de bevrijding van hun stad op 12 april 1945 door het Poolse bataljon 'Strelcow Podhalanskisch', onder leiding van generaal S.W. Maczek.

Weggeef winkel

De voucher die iedere maand bij de nieuwsbrief gevoegd was is komen te vervallen. Alle   leerlingen weten inmiddels de route naar de winkel goed te vinden zodat er iedere maand ‘nieuwe’ kledingstukken of  accessoires gescoord kunnen worden.

Fietsexamen 

Dinsdag 24 april jongstleden heeft een aantal VSO leerlingen het praktisch fietsexamen afgelegd. Een afvaardiging van Veilig Verkeer Nederland beoordeelde de examenkandidaten die op hun fiets een parcours door Stadskanaal moesten afleggen.

Alle leerlingen kwamen in het bezit van het felbegeerde fietsdiploma.

Toppers, nogmaals van harte gefeliciteerd!

 

 

Bijbelvertelrooster

 

     14 mei: Pinksterverhaal

     28 mei: Petrus en Johannes genezen een man

Afscheid juf Grieta

Onder het genot van een hapje en een drankje namen we afscheid van juf Grieta op de locatie Ervaarwater aan de Scheepswerfstraat te Stadsknaal.

Op de website van Scholengroep Perspectief staat vermeld:

Op vrijdag 13 april heeft Grieta Vosselman afscheid genomen van Z.M.L.K. de Meidoornschool. Jarenlang was ze als directeur verbonden aan de school, waar ze veel heeft bijgedragen aan goed onderwijs voor kinderen. Nu is het tijd om te genieten van haar welverdiende vrije tijd.
We willen haar via deze weg nogmaals bedanken voor alles wat ze voor de school, de kinderen en hun ouders, de teamleden en de vereniging heeft betekend”.

 

Donderdag 26 april komt juf Grieta  in school afscheid nemen van alle leerlingen.Alle kinderen en teamleden van de Meidoornschool sluiten graag aan bij wat al is gezegd: we wensen je alle goeds voor de toekomst en hopen dat je gezondheid weer helemaal optimaal wordt!

 

Schoolreis en schoolkamp

Er kon vanaf februari alweer gespaard worden voor de schoolreisjes en het schoolkamp. Zoals u weet gaan de leerlingen aan het begin van het nieuwe schooljaar in plaats van aan het einde van dit schooljaar op schoolreis en schoolkamp.Leerlingen mogen op maandag een bedrag meenemen naar school. U ontvangt van de groepsleerkracht een kwitantie. We adviseren wederom om alvast een begin te maken met het sparen.

Participasta avond

Denkt u aan de participasta avond donderdag 7 juni? Inmiddels heeft u via de mail de eerste aankondiging ontvangen. We hopen dat u komt! De uitnodiging met daarbij de aanmeldstrook voor deze avond volgt binnenkort!

 

 

 

 

 

 

     

Bijlagen

Recent nieuws

26
apr

Voetbal

Een aantal VSO juffen, meesters en leerlingen van het VSO speelden op donderdag 26 april...

Lees meer »

25
apr

Nieuwsbrief mei online

De nieuwsbrief van mei 2018 staat online.

Lees meer »

» Meer nieuws