ZMLK De Meidoornschool

Groep ROOD

SO Rood

SO Rood is de groep met de jongste leerlingen van de Meidoornschool. Er zitten 7 jongens en 2 meisjes in de groep. De leeftijden variëren van 5 tot 8 jaar.

Juf Elsina staat op maandag en dinsdag voor de groep, juf Elly op woensdag en juf Karin op donderdag en vrijdag. Elke dag is er naast de leerkracht ook een assistent op de groep aanwezig.

Op maandag hebben de leerlingen gym van juf Ciska en op dinsdag zwemmen van meester Juroen.

 

Iedere ochtend is er inloop”, er ligt dan ontwikkelingsmateriaal klaar op de tafel, leerlingen kunnen meteen aan de slag wanneer ze binnenkomen. Als iedereen er is, ruimen we op en gaan we in de kring, daar bespreken we wat we die dag gaan doen aan de hand van pictogrammen.

 

Voorbereidend lezen en Veilig leren lezen komt dagelijks terug in ons lesprogramma. De kinderen leren letters herkennen en benoemen. Ze leren dat er letters zijn om te kunnen lezen. We lezen heel veel voor om het plezier van het lezen te stimuleren. En voor wie het al kan, lezen we woorden.

 

Ook aan voorbereidend rekenen wordt veel aandacht besteedt, dit vaak op een speelse manier via spelletjes en liedjes. Kijken naar cijfers en hoeveelheden, tellen, sorteren en ordenen. Maar ook geld, meten en wegen en tijd komt aan bod.

 

Zelfstandigheidsbevordering vinden we belangrijk in onze groep. We stimuleren de leerlingen zoveel mogelijk alles zelf te doen. Ons motto is: “Van proberen kun je leren, fouten maken mag.

 

Recent nieuws

10
jul

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad staat online.

Lees meer »

29
jun

NIeuwsbrief

De laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2017-2018 staat online.

Lees meer »

» Meer nieuws