ZMLK De Meidoornschool

Brugklas

Brugklas.

De brugklas is een nieuwe groep in het VSO. In totaal zitten er 13 leerlingen in die 12 en 13 jaar oud zijn. De groep bestaat uit 8 meisjes en 5 jongens.

De groep heeft 2 vaste juffen en 2 juffen die ondersteunen. Deze zijn op:

Maandag:           Immy en Regina

Dinsdag:             Joke en Regina

Woensdag:         Immy en Paula

Donderdag:        Immy en Paula

Vrijdag:              Joke en Paula

De leerlingen uit de brugklas draaien met de interne stage in het VSO mee. Ze gaan gemiddeld 3 keer per week de groep uit om interne stage te volgen. Enkele voorbeelden zijn: dienstengroep, houtbewerking, de tuin, techniek en koken.

Leerlingen die geen interne stage hebben, volgen de lessen in de eigen groep. Er zijn veel verschillende vakken die in de eigen groep gegeven worden. Een aantal zijn heel theoretisch zoals Engels, geschiedenis, rekenen en aardrijkskunde. Maar er zijn ook creatieve vakken als tekenen, muziek en creatieve expressie.

Iedere woensdag, donderdag en vrijdag is er groepsdoorbrekend lezen. Leerlingen gaan dan lezen in hun eigen niveau groepje. Het hele VSO doet hier aan mee.

Iedere maandag gaan de leerlingen die geen interne stage hebben gymnastieken in sporthal de Spont.

Op donderdag hebben we soepdag. Dan mogen leerlingen die dit lekker vinden cup a soup meenemen.

Op vrijdagmiddag zijn er  groepsdoorbrekende activiteiten. Alle leerlingen uit het VSO zijn dan ingedeeld bij een door henz elf gekozen activiteit.

Ondanks dat veel nieuw is voor de brugklas was iedereen erg snel gewend aan de voor hen nieuwe manier van werken en leren. Vooral de afwisseling vinden ze erg prettig.

 

 

Recent nieuws

10
jul

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad staat online.

Lees meer »

29
jun

NIeuwsbrief

De laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2017-2018 staat online.

Lees meer »

» Meer nieuws